Alkar - Škrljevo osmo kolo

Alkar – Škrljevo 75:73 

(21:13, 11:16, 18:13, 25:31)

 

Sinj – ŠSD Sinj. Gledatelja: 800

Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Nikola Perlić (V. Gorica), Bojan Kruljac (Zagreb)

Alkar: Boban, Svalina (9), Modrić (4), Dominović (2), F. Vučić, Vrkić (7), Gaurina (13), Bilandžić, Župić, Šarac (7), H. Vučić (23), K. Vučić (10).

Škrljevo: Cook (6), Štemberger (17), Juričić, Boban (5), Hrnjkaš, Perković (10), Konjević (12), Radunić, Williams (23), Molnar, Dubelj

 

Ove subote, u najvažnijoj utakmici prvenstva Alkar je ostvario pobjedu i time napravio veliki, ogroman korak prema ostanku u A1 ligi. Bila je to kao i svaki put vrlo uzbudljiva utakmica gdje je Alkar vodio većim dijelom susreta i na kraju zasluženo slavio i time osigurao lakši nastavak prvenstva. Najbolji pojedinac u redovima Alkara bio je Hrvoje Vučić sa postignuta 23 koša, dok je na drugoj strani isto toliko zabio Wiliams. U prvoj četvrtini Alkar pokazuje tko je glavni u Sinju i da Škrljevu neće biti baš lako doći do pobjede. Tako se u 2. četvrtinu ulazi sa velikom prednosti 21:13. U drugoj četvrtini nekoliko uzastopno promašenih napada i Škrljevo smanjiva razliku pa se na poluvrijeme odlazi s rezultatom 32:29. U drugom poluvremenu Škrljevo se potpuno vraća u utakmicu, u jednom trenutku čak i vodi, ali Alkar serijom vraća vodstvo i privodi utakmicu kraju. Gosti se nisu predavali te su prijetili do zadnje sekunde, ali nisu uspjeli i Alkar u najvažninoj utakmici sezone prekida crni niz.

Iduća utakmica je u Rijeci kod posljednje plasiranog Kvarnera gdje bi pobjeda značila siguran ostanak u A1 ligi.

 

IDEMO PO POBJEDU !!!

Mi smo Sinjani, Alkar je naš.