A1 liga - 21. kolo

Alkar – Zagreb 72:90 
(14:20, 17:24, 19:20, 22:26)

Sinj – ŠSD Sinj. Gledatelja: 700
Suci: Denis Hadžić (Pula), Gordan Terlević (Rijeka), Živko Mirilović (Karlovac)

Alkar: Boban (2), Svalina, Modrić (3), Dominović (2), F. Vučić (2), Vrkić, Gaurina (12), Bilandžić (12), Šarac (6), H. Vučić (24), K. Vučić (9).

Zagreb: Majcunić, Junaković (18), Perić, Vitali (13), Vlaić (2), Božić (25), Batur (15), Marčinković (16), Macner (1), Palokaj.

Ove subote u okviru 21. kola A1 košarkaške lige u goste Alkaru došao je KK Zagreb koji je upisao pobjedu i vrijedne bodove u borbi za playoff. 

Prije samog početka utakmice održana je mala svečanost gdje je Toni Vitali, bivši igrač Alkara koji sada brani boje KK Zagreba primio mali znak pažnje od KK Alkar.

Što se same utakmice tiče Zagreb je prvi poveo, Alkar se dobro držao i u nekoliko navrata bio u prednosti. Zagreb je u prvih 10 minuta većinom ubacivao trice, dok je Alkar do koševa dolazio šutevima iz kuta i ispod koša.
U posljednjim minutama Zagreb se odljepljuje i prva četvrtina odlazi na stranu gostiju. Rezultat je 14:20.

U drugoj četvrtini Alkar u prvom dijelu uz pomoć Bobana i K. Vučića igraju visoki presing i uzimaju neke važne lopte iz kojih se rađaju laki poeni. Nažalost to nije potrajalo dugo jer se u narednih nekoliko minuta Zagreb odljepljuje velikom serijom i pitanje pobjednika riješava već u prvom poluvremenu.

Treća četvrtina nudi izjednačenu igru, Alkar se dobro držao, ali mu nikako nije uspijevalo vratiti se u igru i time nešto ozbiljnije zaprijetiti gostujućoj momčadi.

U posljednjoj dionici Zagreb nije popustio već je i dalje bio u punom pogonu i tada dolazi do svoje najveće prednosti od 20 koševa. Na kraju Alkar smanjiva na 72:90 i završava utakmicu.

Iduće kolo Alkar gostuje u Šibeniku kod Jollya. Idemo po pobjedu !