A1 liga - 23. kolo

Alkar – Zabok 76:78 

(19:27, 16:11, 17:24, 24:16)

 

Sinj – ŠSD Sinj. Gledatelja: 600

Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Dražen Štrok (Varaždin), Bojan Kruljac (Zagreb)

 

Alkar: Boban (1), Svalina (14), Modrić (2), Dominović, Župić, Vrkić, Gaurina (14), Bilandžić (2), Jurela, Šarac (13), H. Vučić (22), K. Vučić (8).

 

Zabok: Zrnić (15), Tomsick, Lež (8), Vodopija (1), Babić (8), Črnjević (9), Polutak (9), Palac (12), Tuđen (), Vrlika, Jambrović, Puljko (16).

 

Ove subote odigrano je 23. kolo A1 košarkaške lige u kojem su se susreli Alkar i Zabok. Gosti su slavili rezultatom 76:78, a napeto je bilo do posljednjih sekundi susreta. Ovim ishodom Alkar još nije osigurao ostanak u ligi te time ovisi o rezultatima drugih ekipa narednih kola. Prva četvrtina zasluženo je otišla na stranu gostiju koji su hrabrije ušli u utakmicu i već nakon prvih 10 minuta imali prednost od 8 koševa razlike. Zaboka je u tim trenutcima vrlo dobro išao šut za tri poena, pogađali su iz svih mogućih kutova. Alkar se u drugoj četvrtini probudio te je do kraja prvog poluvremena uspio smanjiti razliku prvenstveno dobrom obranom i nešto boljim šutom nego u prvoj četvrtini, dok su s druge strane gosti zaredali nekoliko neuspješnih napada.

Na poluvrijeme se odlazi sa rezultatom 35:38. 

U trećoj četvrtini kao da gledamo reprizu prve. Gosti se vrlo brzo odljepljuju zahvaljujući šutevima za tri poena, dok igrači Alkara ne uspijevaju realizirati neke napade te gube lopte što gosti vrlo kvalitetno iskorištavaju brojnim kontrama. 

Već kada se sve činilo gotovim u posljednjoj četvrtini Alkar uspijeva smanjiti razliku te se približiti Zaboku. U posljednjim minutama vrlo je napeto u sinjskoj dvorani. Na kraju sretniji i spretniji pokazuju se igrači Zaboka koji upisuju vrlo važnu pobjedu. 

 

Iduću utakmicu Alkar igra već u četvrtak protiv Cibone.