A1 liga - 24. kolo

Alkar – Cedevita 63:83 

(12:20, 17:19, 20:22, 14:22)

 

Sinj – ŠSD Sinj. Gledatelja: 700

Suci: Luka Kardum (Zagreb), Mario Goleš (Šibenik), Ante Čanković (Zemunik)

 

Alkar: Boban (12), Svalina (4), Modrić, Dominović, Šimunović, Vrkić (7), Gaurina (7), Bilandžić (4), Jurela (3), Šarac (7), H. Vučić (17), K. Vučić (2).

 

Cedevita: Krušlin (11), Katić (9), Lončar (2), Babić (2), Žganec (9), Musa (23), Bilan (10), Shurna (12), Vučić (2), Tomas (3), Ramljak.

 

 

Cilj ovogodišnje sezone je ostvaren. Iako je Alkar poražen od Cedevite  u Sinju, zahvaljujući porazu Hermesa od šibenskog Jollya Alkar je matematički osigurao opstanak u ligi što se i namećalo kao jedino bitno ove sezone.

 

Alkar je dobro ušao u utakmicu i neloše je parirao protivniku. U prvih pet minuta čak je i vodio sa košem prednosti. Međutim, kako se četvrtina bližila kraju Cedevita je ubacila u brzinu više i zaključila četvrtinu s 8 koševa prednosti. Vidno je bilo da se Alkari neće tek tako predati što su i dokazali igrom u drugoj četvrtini u kojoj je zagrebačka momčad slavila s dva koša viška.

Drugo poluvrijeme i dalje donosi odličan otpor domaće momčadi cedevita ponovo slavi sa minimalnih 2 koša prednosti. U jednom trenutku veliki pljesak dobio je trener Milačić kojemu je ovo bila posljednja domaća utakmica na klupi Alkara budući da ide u belgijskog prvoligaša. Također prije same utakmice iz ruku tajnika Župića Milačiću je uručena simbolična nagrada za sve što je napravio za Alkara.

Posljednja četvrtina riješila je sve dvojbe oko pobjednika i na kraju Cedevita slavi pobjedu od 20 koševa prednosti. Alkar se dobro držao tijekom cijele utakmice, a vidno izmorena Cedevita slavila putem trica i lakih koševa preko kontri.

Ponovno je najbolji strijelac za Alkara bio Hrvoje Vučić s ubačenih 17 poena.

 

Alkara sada čeka bezbrižno gostovanje kod Zadra kojega je u prvoj utakmici, nakon produžetka, porazio u Sinju.