Premier liga 1. kolo

Sinj – ŠSD Sinj.

Gledatelja: 900

Suci: Martin Vulić (Zadar), Josip Jurčević (Split), Ante Čanković (Zemunik)

 

Alkar: Svalina (23), Modrić (2), Booth (14), Graf (14), Vuko (16), Bilandžić (2), Kamber, Šarac (2), Radoš, Vučić (12).

 

Ribola Kaštela: Mikulić, Rhymes (12), Karanušić, Pruže, Došen (11), Galić (4), Mandić (2), Đugum (7), Živković (13), Roso, Šipić (5), Matić (8).

 

Ovog vikenda počela je Premijer košarkaška liga koju je Alkar otvorio na najbolji mogući način pred domaćim gledateljima deklasirajući momčad Ribole iz Kaštela u 1. kolu rezultatom 85:62. 

Odlično je Alkar krenuo u utakmicu, čvrsto, borbeno, napadački i obrambeno raspoloženo. Brojne pokušaje gostiju blokirao je Booth, a većinu poena Alkar je ubilježio iz lakih kontri. U jednom trenutku prve četvrtine Alkar je vodio 18:5, ali gosti iz Kaštela su do kraja četvrtine smanjili na 18:10.

 

Druga četvrtina donijela je crnu rupu u kojoj su se gosti potpuno vratili, a onda i preokrenuli. Obrana je zakazala u ovoj četvrtini, a napad se svodio na dosta teške šuteve. Izgledalo je kao da je Alkaru ponestalo energije i da su se dosta potrošili tijekom prvih 10 minuta utakmice.

 

Međutim, Alkar nije dozvolio da se navijači dugo brinu oko rezultata te je u posljednje dvije četvrtine deklasirao goste odličnom obranom i skoro pa savršenim napadom u kojem se istaknuo Svalina koji je bio i najbolji strijelac utakmice s ubačena 23 poena. Veliki preokret donio je u trećoj četvrtini kada je od 8 pokušaja za 3 poena zabio njih čak sedam što ga je prometnulo u najboljeg pojedinca utakmice.

 

Iduću utakmicu Alkar igra u Sinju ove nedjelje, a dolazi dosta atraktivan protivnik - zagrebačka Cedevita. 

Vidimo se u nedjelju u 18:30h.