Navijači

"... Maligan je i ćaća, srca punog žara
Sin mu sada brani boje svog Alkara !"

Maligani

Navijači Alkara prate svoj klub od samih svojih početaka, točnije od 1955. Na igralištu pokraj kina ( tadašnje Dinarke ) Maligani su uvijek pratili Alkara što saznajemo iz mnogih fotografija te pričama starijih. Našim protivnicima nije bilo lako jer su se morali nositi sa igračima i navijačima. Kada usporedimo novinske članke iz tog vremena saznajemo da se tu znalo nalaziti oko 1000 navijača što je za to vrijeme bilo mnogo jer u većim gradovima ova bi se brojka kretala oko par stotina.Ta navijačka skupina dobija ima Maligani 1982. godine pri ulaski Alkara u drugu ligu.

Maligani, kao ni Torcida, nemaju vođu nego nekoliko pojedinaca koji se ističu u organizaciji. Prije svake utakmica je okupljanje na pijaci, a zatim se uz navijanje upućuje prema dvorani. Kada se dvorana već popunila odmah prije početka utakmice dolaze Maligani uz zvukove neizostavnih bubnjeva. 7. studenoga 2009. godine osnovana je podružnica KN Sinjski Maligani i u Zagrebu.

Danas su Maligani odlično organizirana skupina koja je i službeno registrirana kao udruga navijača te želimo da uvijek ostanu što su i bili svima uzor u navijanju.